Toftegaards Gårdbutik

Om Toftegaards Gårdbutik

Toftegaards Gårdbutik sælger kød på Fyn, men leverer til hele København. Vi er en familiedrevet virksomhed beliggende i den idylliske landsby Svindinge på Østfyn. Interessen for kødkvæg og i særdeleshed skotsk højlandskvæg startede i 2012 med to kvier i baghaven. Kærligheden til de skønne og æstetiske dyr betød at der snart kom flere til. I dag har vi cirka 40 ammekøer og i alt 100 stykker kvæg fordelt på 15 forskellige naturområder på Øst-, Midt og Sydfyn.

Fra vores gårdbutik sælger vi frosne udskæringer, spegepølser og grillpølser fra egne dyr. Vores dyr græsser på usprøjtede arealer. Om vinteren tilskudsfodres dyrene med græsfoder fra usprøjtede arealer.

Hvis du ikke kan besøge gårdbutikken fra København af. Så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os for yderligere information om dyrene eller vores åbningstider.

Produktionsmetode
Toftegaards Gårdbutik sælger vi et bredt udvalg af oksekødsudskæringer fra full-grass-fed naturplejekvæg som bygger på dyrevelfærd og eksklusive smagsoplevelser.

Dyrene nyder et fuldt liv i frihed og er altid udegående – sommer som vinter. Højlandskvæg er en særlig robust og nøjsom kvægrace som giver et fantastisk kødkvægsprodukt. Mange af arealerne er vådområder eller stærkt kuperede, hvilket giver sunde, raske og muskuløse dyr. Om vinteren tilskudsfodres slagtedyrene med græs fra usprøjtede og ugødede arealer. Konsekvenserne af full-grass diæten er at dyrene modner langsomt og først når deres slagtealder ved 28-32 måneder. Som en konsekvens af den længere produktionstid er kødet tilnærmelsesvist fri for kolesterol, mens omega 3 og 6 umættede fedtsyrer er på niveau med fed fisk. Kødet er fedtfattigt og meget smagfuldt. Levering af kød til København.

Slagtning foregår ved skydning på marken, der sikrer en skånsom og smertefri aflivning. Dyrene er dyrlægekontrollerede før og efter skydning. Kun de mest hygiejniske og professionelle lokalslagterier benyttes for at sikre den bedst tænkelige kødhåndtering. Gårdbutikken er underlagt fødevarekontrollen og opretholder naturligvis en glad smiley.

Du kan foretage bestillinger af kød til større begivenheder og du kan også købe og leje kvæg til afgræsning.

Bedriften har modtaget tilskud til Pleje af græs- og naturarealer. Formålet med tilskuddet er at bidrage til at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten i de prioriterede områder. Tilskuddet har medført, at bedriftens græs- og naturarealer er blevet plejet med afgræsning eller med slæt og dermed er der sikret en god naturpleje af arealerne.

EU flag

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Luk menu